Kategorier
Reise

Fargerike lyskapellet på Beitostølen

PRESSETUR – I SAMARBEID MED BEITOSTOLEN.COM OG URBANTOGLANDLIG.NO

Lyskapellet er kun en kort rusletur fra Beitostølen sentrum, og er absolutt verdt et besøk. Det er lite og intimt, med et utrolig fint glassmaleri.

Lyskapellet stod ferdig i 2000, og glassmaleriene er laget etter skisse av Ferdinand Finne.

Lyskapellet Beitostølen Norge

Lena og Bente hadde sjekket på hotellet, og lyskapellet skulle ligge rett nede i gata.

Vi ruslet ned Beitostølen downtown, noe som ikke tar så altfor lang tid. Langs veien fant vi en stor stol. Veldig deilig å endelig kunne vifte med beina!

Stor stol på Beitostølen
Den store stolen på Beitostølen

Etter å ha gått lengre enn langt, bestemte vi oss for å sjekke Google Maps. Man skal jo selvsagt lytte til kjentfolk, men det skader jo ikke å dobbeltsjekke.

Men hvor ligger lyskapellet?

I følge Google Maps skulle lyskapellet i Beitostølen være 11km unna. Det ligger faktisk ikke i Beitostølen!

Meget forvirret valgte vi å snu, og rusle tilbake til hotellet for å hente bilen. På veien tilbake stoppet vi innom Stølen bakeri for å drukne sorgene våre i mat. Et stort stykke karbonadesmørbrød senere føltes alt så mye bedre ut.

Karbonadesmørbrød på Stølen bakeri

Lytt til de lokale

Vel tilbake på hotellet skulle vi bare dobbeltsjekke at Google Maps hadde rett. Resepsjonisten lo godt i skjegget og kunne fortelle oss at vi hadde vært rett ved da vi hadde snudd.

Da vi uansett hadde gått helt tilbake for å hente bilen, og vi har ganske så gode og mette, satte vi oss i bilen og kjørte til lyskapellet.

Fra parkeringsplassen til Beitostølen helsesportsenter, kan man se lyskapellet opp til venstre.

Lyskapellet Beitostølen

Det var et utrolig koselig lite kapell, med et fantastisk glassmaleri i enden. Taket hadde mange små stjerner og var malt i en rolig blå farge. Stille og rolig.

Eller, helt til det raser 3 reisebloggere inn med kameraer. Heldigvis var de kun en gjest i kirken mens vi raste rundt, og vi prøvde å være så hensynsfulle som mulig.

Lyskapellet Beitostølen

Oooh, holdt på å glemme!

Vi fant hester rett bak kapellet!

Så om du har lyst på litt sakral ro, eller bare ønsker å ta bilde av kule glassmalerier, kan jeg anbefale Beitostølen lyskapell!

4 svar til “Fargerike lyskapellet på Beitostølen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *