Kategorier
Reise

Kom! Du må treffe min onkel!

Han snakker norsk!

Ingeborg og jeg prøvde egentlig å stå diskré i bakgrunnen.

Men

nå har det seg slik at jeg er nesten 2 meter høy, vi var de eneste hvite personene der og vi begge hadde med hvert vårt store kamera.

Sri Lanka wedding

Med andre ord – vi skilte oss ut like mye som to hvite personer i et bryllup i en støvete by nord på Sri Lanka.

Vi var et par timer inn i vår dagstur med tuk-tuk rundt om på det nordligste punktet av Sri Lanka. Rumpa var sår, vi var støvete og vi lette etter en god grunn for å ta en pause. Det var fortsatt mange timer kjøring igjen. Så da vi tilfeldigvis kjørte forbi et bryllup, stoppet vi for å ta en titt.

Sri Lanka wedding
Sri Lanka wedding
Sri Lanka wedding
Sri Lanka wedding

Det tok ikke lang tid før folk la merke til oss. Og da de fant ut at vi var fra Norge, inviterte de oss inn for å treffe onkelen. Onkelen snakket nemlig norsk! Det viste seg at han hadde vært flyktning under borgerkrigen, og bodd noen år i Skien.

Sri Lanka wedding

Helt utrolig!

Langt utenfor allfarvei, i en liten landsby helt nord på Sri Lanka, treffer vi på en lokal mann som snakker norsk! Ingeborg reiste også tilbake dagen etter og hadde lunsj med familien, og de hadde en veldig fin dag.

Sri Lanka wedding

I det siste har jeg tenkt en del på om det er mulig å planlegge for det uforutsette på en tur. Om å være åpen for nye opplevelser, og hvordan man kan maksimere sjansen for at uforutsette kule opplevelser skal skje akkurat der du er når du er der.  Jeg tror det er viktig å ikke planlegge for mye. Man må ha tid til det uforutsette. Også er det viktig å smile. Mye smiling! 

Men mer om dette senere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *